Megegyeztek, nem lesz BKV-sztrájk

2012.12.05. 19:43

Szóban megszületett az egyetértés, hamarosan aláírják a megegyezésről szól papírt a BKV és a cég szakszervezeteinek vezetői, tudtuk meg Vadicska Lászlótól, a Kőbánya Autóbusz Szakszervezet vezetőjétől. Hozzátette, a szakszervezetek feloszlatják a sztrájkbizottságot, cserében a dolgozók kapnak bruttó 40 ezer Ft karácsonyi pénzt, plusz 7000 Ft-nyi étkezési utalványt.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezet Szakszervezeti Szövetsége vezetője közölte, hogy a pénz mellett két korábbi tétel ügyében is megegyeztek: a BKV rendezi az elmaradt balesetmentes jutalék és energiamegtakarítás problémáját is. A megegyezés szerint 3 hónapon belül törzsgárda pénzre is megpróbál forrást találni a cég vezetése.

Gulyás hozzátette: a kollektív munkaügyi vitát lezárva, a sztrájkveszély elhárult, de a többi vitás kérdésben, így a járművek műszaki állapotáról, a BKV finanszírozásáról továbbra is folytatják az egyeztetést, mert mert nem látják még megoldottnak.

A sztrájkbizottságot az Egységes Közlekedési Szakszervezet jelentette be november végén, miután a kollektív munkaügyi vita nem vezetett eredményre. Akkor a VTDSZSZ is ezt jelentette be.

"A BKV vezetése és a szakszervezetek folyamatosan egyeztetnek annak érdekében, hogy megegyezés szülessen a kollektív munkaügyi vita során felmerült kérdésekben, és elkerüljük a sztrájkot" - nyilatkozta akkor a vállalat.