Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Komoly műszaki baleset a 3-as metrón

2012.12.05. 13:02 Módosítva: 2012-12-05 15:50:37

Információink szerint komoly műszaki probléma okozta a viszonylag kis tüzet a Deák téri metróállomáson: a Metróért Egyesület tájékoztatása szerint az egyik szerelvény forgóvázáról – egyelőre nem tudni, milyen okokból – menet közben leszakadt az alsó áramszedő gerendástól, papucsostól. A baleset a Kálvin téri állomás környékén történhetett. A vágányokat a Klinikák állomástól a Deák térig átvizsgálták a szétszóródott alkatrészek után. A tüzet a Deák téren az erősáramú kábel okozhatta, ami valószínűleg beleért a talajon levő olajos szennyeződésbe.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy az Újpest felé tartó vágányok mellett az állomástól tíz méterre az olajsár izzott, füstölt, ezt a BKV dolgozói porral oltóval megszüntették. Korábban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere azt közölte: a vágány melletti hulladék gyulladt ki.

Egy ideig pótlóbuszok vitték az utasokat a Nagyvárad tér és a Lehel tér között. A BKK a Facebookon délután háromkor közölte, hogy helyreállt a metróközlekedés. „A mai eset műszaki okainak vizsgálata zajlik, a részletekről rövidesen tájékoztatást adunk” – írták.

Senki sem sérült meg, az alagútban nem rekedt szerelvény.

Egy szemtanútól megtudtuk, hogy a kiürítés higgadtan zajlott, pánik nem volt, de az utas néhány hiányosságra felhívta a figyelmet. A biztonságiak nem viseltek jól látható, megkülönböztető egyenruhát. A mozgólépcsőket – ezt több utas is megerősítette – csak akkor indították el felfelé, amikor az állomás nagyrészt kiürült, addig viszont hatalmas tumultus volt. A figyelmeztetést sűrűn ismételgette a hangosbemondó, de az utasokat csak magyarul tájékoztatták.