Virág
0 °C
2 °C

FKF: Igen, felkészültünk a télre

2012.12.07. 16:41

A csütörtök esti fővárosi útlefagyások, tükörjégen csúszkálások, közlekedési anomáliák után megkérdeztük a síkosságmentesítést végző Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-t, hogy még mindig úgy érzik-e, hogy felkészültek a télre, nem tervezik-e a úttisztítási rendszer további fejlesztését?

A cég válasza szerint igen, az FKF Zrt. felkészült a télre, "hiszen a tárolókat feltöltötték a síkosságmentesítő anyagokkal, a célgépek üzemképesek, bevethetőek, a riasztási és kiértesítési rendszerek működnek".

A csütörtök esti zavarokat az okozta a cég szerint, hogy a lelassult forgalomban az útsózó gépjárművek is araszoltak, nem tudtak haladni, nem engedték el őket az autósok a dugóban.

Az FKF szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat valamivel 16 óra után érkezett riasztását követően 10 percen belül elindították az úttisztító gépeiket rakodni, és kivonulni, összesen 67 útszóró célgép teljesített szolgálatot az utakon. Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy a főútvonalak hány százalékát tudták egy órán belül megtisztítani.