Lelassult a BKV a havazásban

2013.01.09. 06:17

A kedd délután kezdődött havazás miatt a fővárosban a közösségi közlekedés lelassult, de járatleállás nem volt, és hajnalban is elindultak a BKV járatai, közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kedd hajnalban. A társaság az éjszakai műszakban 69 munkagéppel folyamatosan takarította a havat az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető mellékútvonalakon. A síkosságtól is megpróbálták mentesíteni az utakat.

Hajnalig az FKF mérése szerint Budapesten nagyjából 5 centiméter hó hullott. A mellékutak havasak, takarításuknak csak a csapadék megszűnése után, mintegy 6 óra múlva tud nekilátni az FKF. Arra kérik az embereket, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól és síkosságmentesítsék a balesetek elkerülése érdekében, de a havat ne az úttestre tolják.

Az FKF hómunkásokat vesz fel szerdán délelőtti munkavégzésre, amely 6 órakor kezdődik. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, címei megtalálhatók a www.fkf.hu címen, de érdeklődhetnek 06 40 353 353-as kék számon is. A nyolc órás munkavégzésért nettó 3350 forintot fizet a társaság.