János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Civilek javították meg az Alstomot

2013.01.18. 14:09

A Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezésre és szervezésében elvégezték az Alstom metrókocsik ajtaján keletkezett karcolt tag-ek eltávolítását az Ifotech Clean Kft. szponzorálásával, üvegfelújító technológiájával és a BKV szakgárdájának felügyelete mellett, áll a mozgalom honlapján.

A Szeretem Budapestet Mozgalom kezdeményezi a főváros vezetésénél a BKV járművein keletkezett falfirka és savas marások megszüntetését szolgáló monitoring program kidolgozását – hasonlóan a városban már 4.500 háznál működő falfirka eltávolítási programhoz –, ezzel visszaszorító lenne a járművek elleni károkozás mértéke.

alstom

Hétfőn számoltunk be a BKV-figyelő alapján arról, hogy egy utas összekarcolta a 2-es metró vonalán járó új Alstom-szerelvény két ajtószárnyának ablakait, amiknek a cseréje 600 ezer forintba kerül. Sajtóérdeklődésre kiderült az is, hogy az Alstommal kötött alkatrészpótlási szerződés szerint az ablakrongálásra nem vonatkozik a garancia, így azokért szinte annyit kér a francia cég, amennyit akar. A BKV részéről gondolkodnak azon, hogy védőfóliát húznak az aranyat érő metróablakokra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!