no

Éjfelet ütött az óra, kijöttek a melósok a hóra

2013.01.30. 10:39

"Tegnap éjszaka az FKF emberei végigparádézták az I. kerületet jégtörés ürügyén, írta lapunknak kedden Mihály. "Nálunk a Hunyadi János utcában 0:40 körül jelentek meg, felébresztve az egész utcát. Leszóltunk nekik, hogy miért most verik a jeget, miért nem nappal, erre visszaszóltak, hogy maradjunk csöndben, őket ideküldték. Betelefonáltunk az ügyeletre, ott ugyanezt erősítették meg, majd odébbküldték őket. A munkások ezután még az egész további Hunyadi utcát, a Naphegyet es környékét vegigdúltak, pár ezer embert felébresztve szerintem."

Megkérdeztük a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t, miért hajnalban kell törni hangosan a jeget a járdán, mire ezt a választ kaptuk: a járdák síkosságmentesítését a alkalmi munkavállalók végzik. Az útvonal, ahol a levélíró is lakik, sajnos csak az éjszakai műszakban került sorra.

A késői órákra jócskán fagypont alá csökkent a hőmérséklet, a csapadék lefagyott, így hómunkásoknak fel kellet törniük a jeget, ami zajjal járt. A bejelentés kapcsán ismét felhívják az alkalmi munkások figyelmét, hogy a lakossági észrevételekre kulturáltan, arrogancia nélkül reagáljanak.