Korlátozzák a forgalmat Erdogan látogatása alatt

2013.02.05. 07:47

Forgalomkorlátozásokra kell ma számítani a török kormányfő látogatása miatt a fővárosban: reggel több helyen parkolási, illetve megállási tilalom lép életbe, délelőtt pedig egy ideig rövidített útvonalon, a Közvágóhídtól a Kossuth Lajos térig jár majd a 2-es villamos.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte: kedd délelőtt 9.40-től várhatóan 10.10-ig az V. kerületi Kossuth Lajos téren ünnepélyes katonai fogadást tartanak, ezért a 2-es villamosok rövidített útvonalon, a Közvágóhíd végállomás és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A rendezvény ideje alatt az utasok a Jászai Mari térre gyalogosan vagy a 15-ös autóbusszal juthatnak el.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint reggel 6 órától délig a Kossuth téren a Vértanúk tere és a Szalay utca közötti szakaszon tilos lesz a parkolás. Este 8 óráig tilos megállni a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkoló teljes területén, továbbá egy szakaszon az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán. A VIII. kerületben, a Puskin utca mindkét oldalán, a Trefort utca és a Rákóczi út között reggel 6 órától este 7 óráig szintén megállási tilalom lesz érvényben.