Sétatempóra vált a metró a Lehel térnél

2013.02.09. 17:51

A Metróért Egyesület tájékoztatása alapján 5 kilométeres óránkénti sebességre kell lassítania a hármas metró Lehel téri állomásához közelítő szerelvényeknek.

Az eredetileg 60 km/h-s szakaszon szombat reggeltől már eleve 20 km/h-s korlátozás volt érvényben, de a Metróért információi szerint a helyszínre küldött pályafenntartó szakember a forgalom fenntartását csak az 5 km/h-s korlátozás bevezetésével és a váltó folyamatos helyszíni felügyeletével tartja biztonságosnak.

A Metróért Egyesület közleménye szerint ez az újabb eset ismét csak azt bizonyítja, milyen kritikus állapotban van a hármas metró. Az egyesület szerint a megkezdett síncserék mellett a teljes infrastruktúra felújításra szorul, az alagutak szigetelése, sem a szellőztetőrendszer és a mozgólépcsők pontos helyzetét is ki kellene vizsgálni.

A BKV sajtóosztálya szerint a Lehel téri megállónál valóban 5 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni. A problémát egy váltócsúcsbetét kitörése okozta. A BKV szakemberei a hibát az üzemszünetben, azaz ma éjjel tudják majd kijavítani. A sebességkorlátozást csak ezt követően szüntethetik meg. A lassítás a BKV szerint a menetidőt nem befolyáslja, illetve a menetrendben nem okoz fennakadást.