Használt síneket vásárolt a BKV

2013.02.19. 08:29

A BKV 120 millió forintért vásárolt leselejtezett síneket a MÁV-tól, írja a Blikk. A legrosszabb állapotban lévő szakaszokat javítják a 3-as metró vonalán, 7,5 kilométeren teszik járhatóbbá a pályát.

„Ez a síncsere csak afféle tűzoltás, hogy időt nyerjenek a teljes felújításig” – mondta a lapnak Gulyás Attila, a BKV metrós szakszervezeti vezetője.

A Budapesti Közlekedési Központ korábban azt írta: „a MÁV által értékesíthetőnek ítélt 15 600 méter sín megvásárlásával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV segítségével megállapodás jött létre, munkatársaink meg is nézték a felkínált síneket, amelyek megfelelőek és beépíthetőek, 80 km/h sebességgel használtatóak”.

A BKK szerint ha minden jól megy, az előkészítés, tervezés, tendereztetést követően 2014-2015-ben indulhatna a 3-as vonal rekonstrukciója, amit a cég 100 milliárd forintra becsül. A Metróért Egyesület szakértője szerint ugyanakkor a felújítás költségei elérhetik a 200 milliárd forintot is. Ehhez az összeghez jön még a 95 milliárd forintra becsült szerelvénycsere.