Ne féltse autóját a permettől!

2013.02.25. 09:13

Kezdődik a fás szárú növények tél végi, kora tavaszi lemosó permetezése a budapesti parkokban, fasorokban, közölte hétfő reggel a Főkert Nonprofit Zrt. A közlemény szerint az eljárásra azért van szükség, hogy a kéregrepedésekben, kéreg alatt áttelelő kártevők (atkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabócák, platán-csipkéspoloskák) számát mérsékeljék. A permetezést érdemes minél közelebb a rügypattanáshoz végezni, mert ilyenkor bújnak elő telelőhelyeikről a kártevők, és ilyenkor a legérzékenyebbek a növényvédő szerekre.

A Főkert közleménye szerint az általuk alkalmazott növényvédő szer környezetbarát készítmény, és ugyan előfordul, hogy a parkoló autókra hullik, de emiatt nem kell aggódni, a szer az autóban semmilyen kárt nem okoz, könnyen lemosható.

A növényvédő szer paraffinolajat tartalmaz, filmréteget képez a kártevőkön, vastagon befedi, és megfullasztja azokat. A Főkert a közlemény szerint két hét alatt végzi el a több mint 10 ezer fa permetezését. A parkokban nappal, a fasorokon éjjel permeteznek.