Új buszsáv épül a külső Pesti úton

2013.03.19. 15:22

A külső Pesti úton épülő új buszsávval csökkentenék a naponta több mint 38 ezer utast szállító 97E, 161-es és 201E járatok menetidejét. A projekt keretében a XVII. kerületi Pesti út 2x1 sávos szakaszán, a Maroshévíz utcai csomópont és a Csabai úti csomópont között a városközpont felé az útpálya szélesítésével új buszsávot alakítanak ki a harmadik sávban, írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében.

A torlódások megelőzéséhez átépítik a terelőszigetet a Pesti út – Csabai út kereszteződésében, a buszmegállók pedig a buszsávba kerülnek. A buszmegállók az érintett szakaszon erősített aszfaltszerkezetet is kapnak.

A biztonságos közlekedést a szélső forgalmi sávok melletti biztonsági sáv szolgálja, míg a buszsáv forgalmát és a sávot illetéktelenül használókat vezeték nélküli hálózatban működő videokamerákkal figyelik majd.

A beruházás összköltsége 206 millió forint lesz, ebből több mint 185 millió európai uniós támogatás. Az új forgalmi sávokat várhatóan júliustól használhatják az erre közlekedők.