Kémvillamos csípett el kábeltolvajt

2013.03.27. 09:06

A XI. kerületben a Repülőtér megállóhely és Kamaraerdő között gyanús férfit láttak éjszaka az oszlop tetején. A kémvillamos vezetője értesítette a rendőrséget, a férfit elkapták. Kiderült, hogy tényleg vezetéklopásra készült. A BKK fejpénzt fizet a tolvajokért.

A kábelhálózat éjszakai ellenőrzését végző kémvillamos vezetőjének segítségével fogta el a rendőrség a feltételezett fémtolvajokat. A fővárosi villamos- és HÉV-vonalakon rendszeresen járnak olyan szerelvények, amelyek ellenőrzik a felsővezetéki hálózatot. Egy ilyen szerelvény vezetőjének köszönhetően fogták el a tetteseket. A járművezető jutalmat kap.

Március 21-ről 22-re virradó éjjel 1 órakor a XI. kerületben a Repülőtér megállóhely és Kamaraerdő között haladó kémvillamos vezetője arra lett figyelmes, hogy az egyik felsővezeték-tartó oszlopra illetéktelen személy mászott fel, illetve rongálás nyomait vélte felfedezni. A járművezető azonnal értesítette a rendőrséget és intézkedést kért. A helyszíni szemlén bebizonyosodott, hogy valóban kábellopási kísérlet történt. A feltételezett elkövetőket a rendőrség elfogta, a becsült anyagi kár körülbelül 200 000 forint. A járművezető vezérigazgatói jutalomban részesül, mivel sikeresen megakadályozott egy folyamatban lévő bűncselekményt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV kéri a lakosság együttműködését a kábeltolvajok elleni harcban. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, kérjük, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

A tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azok számára, akik értékelhető felvilágosítással tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.