Egy a jelszónk: munkabéke

2013.03.29. 20:29

A BKV Zrt. igazgatósága támogatja a bérmegállapodás megkötését az érdekvédelmi szervezetekkel, közölte a közlekedési vállalat. A pénteki igazgatósági ülésen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által delegált tagok támogatásával úgy döntöttek, hogy „a BKV nehéz pénzügyi helyzete ellenére” támogatják a bérmegállapodás megkötését.

Az igazgatóság „mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók érezzék a vezetés megbecsülését”, a megállapodás Tarlós István főpolgármester elvárásai szerint biztosítja a munkabékét.

Az állásfoglalás alapján áprilistól átlagosan havi tízezer forinttal emelhetik az alapbért, ez a felsővezetésre nem vonatkozik. Ezen túl minden dolgozónak ötezer forintos Erzsébet-utalvány jár havonta.

Az igazgatóság által támogatott ajánlat alapján folyósíthatják a tavaly elmaradt jubileumi jutalmakat is. Erre az évre az a döntés született, hogy a jubileumi jutalmi keret kifizetésének szigorú feltétele a minőségi munkavégzés, így minőségi prémiummá kívánják átalakítani.

Az ajánlat tartalmazza a HÉV-vezetők bérfelzárkóztatását, a balesetmentesen közlekedő járművezetők elismerését, valamint a dolgozói részesedést a villamosenergia-megtakarításból. Ha az üzleti tervben a személyi jellegű ráfordítások keretösszegén belül erre lehetőség nyílik, az év végén legfeljebb 36 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány adható a dolgozóknak.