Natália
1 °C
7 °C

PM: Átverték a fővárost a hirdetésekkel

2013.04.04. 12:48 Módosítva: 2013-04-04 12:49:44

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a budapesti hirdetőoszlopok és utasváró pavilonok hirdetési felületeinek hasznosítása miatt Hanzély Ákos, a Párbeszéd Magyarországért (PM) képviselője. A politikus szerint az elmúlt években több százmillió forintos kár érhette a Fővárosi Önkormányzatot és a magyar államot.

Hanzély Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a főváros az előző ciklusban kötött szerződést a Mahír Cityposter Kft.-vel a hirdetőoszlopok, az Intermédia Kft.-vel pedig az utasváró pavilonok hirdetési felületeinek hasznosítására. Az ügyletet már a szerződéskötéskor az "évtized mutyijának" kiáltották ki - mondta.

A politikus most azért tesz tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-Főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztályán, mert szerinte jelenleg a szerződések minimális előírásait sem tartják be a cégek, illetve ezeket a Fővárosi Önkormányzat nem kéri számon.

Mint mondta, a Mahír a szerződésben vállalta, hogy évi 3000 plakáthelyet biztosít Európa-szerte Budapest reklámozására, amit azonban a főváros még soha sem vett igénybe. A PM politikusa szerint ez egy évente 100 millió forintos elmaradt fővárosi hirdetési lehetőség.

A másik szerződéssel kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy az Intermédia Kft. ingyen használhatja az utasvárók hirdetési felületeit, ezért cserébe azonban vállalta a várók karbantartását és a rongálások kijavítását. Ennek ellenére Budapesten az utasvárók nagy része összefirkált, graffitis, a Fővárosi Önkormányzat pedig nem kéri számon a cégen a szerződésszerű teljesítést - tette hozzá.

Arra is kitért: bár a cég ingyen kapja a hirdetési felületet, azok áfatartalmát be kell fizetni. Ugyanakkor - folytatta - csak a Nagykörúton mintegy 400 hirdetési felülettel több került ki a szerződésben rögzítettnél, amelyek után viszont nem fizetnek áfát. A politikus feljelentése szerint így a magyar államot 100 milliós nagyságrendben érte kár az elmúlt években.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?