Árpád
-2 °C
4 °C

Kátyúinvázió Budapesten

2013.04.05. 14:35

A csapadékos időjárás miatt osztódással szaporodnak a kátyúk Budapesten: a BKK tájékoztatása szerint januárban 8761 darab, februárban 12844 darab, márciusban pedig 8719 darab kátyút javítottak ki. Áprilisban további nagy számú gödör betömésével kell számolni, a helyreállított úthibaszám az év végére akár megkétszereződhet a tavalyi 25 ezer darabhoz képest.

A BKK korábbi közlése szerint naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli időben. Ez volt eddig. Száraz időben naponta áltralában 100-150 az új kátyúk száma. Télen csak ideiglenes jelleggel, hidegaszfaltozással és kis mennyiségű főzött aszfalttal tudják a hibákat korrigálni.

A BKK szerint a folyamatos útfelújítások miatt 2005 óta javul Budapest közúthálózatának minősége, a kátyúk mennyisége eddig minden évben az előző évivel azonos szinten szokott lenni. A BKK-Közútnak évi 400-500 millió forintja van a célra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?