Árpád
-2 °C
4 °C

Összefog a NAV és a Közterület-felügyelet

2013.04.07. 10:25 Módosítva: 2013-04-09 13:08:26

Együttműködési megállapodást írtak alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága és a Budapest Főváros Közterület-felügyelete vezetői – tudatta az Objektív Hírügynökséggel Suller György Attila őrnagy, vám- és jövedéki szóvivő. A két hatóság szándéka szerint összehangolt fellépéssel, egymás folyamatos tájékoztatásával kívánja a fővárosi közterületek rendjét, közbiztonságát, és a lakosság biztonságérzetét megtartani, növelni.

A megállapodásban már megjelentek a 2013 évet érintő új jogszabályi változások is. A júliustól hatályba lépő Trafik törvény betartása érdekében a hatóságok a dohánytermékek értékesítését engedély nélkül folytató gazdálkodókkal szemben közösen intézkednek.  A Közterület-felügyelet munkatársai illegális fémkereskedelem gyanúja (például nagy mennyiségű fémhulladékot szállító gépjárművek, feltételezhető telephelyek, lerakatok) esetén soron kívüli értesítik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőreit. Folytatódik a jövedéki termékek – különös tekintettel az adójegy nélküli dohánytermékek – közterületen történő illegális értékesítésének ellenőrzése.

A Közterület-felügyeletnek további feladatként lehetősége nyílik jogsértés esetén az áruk, eszközök, ideiglenesen elvételére, majd azok további eljárás érdekében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szervének történő átadására, ami így bizonyítékként felhasználható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?