no

Motorokkal foglal parkolóhelyet az OTP

2013.04.08. 18:09

A jarokelo.hu honlapon jelent meg több fotó, amelyek szerint a belvárosi Nádor utcai OTP-fiók előtti parkolási területet a biztonsági emberek motorokkal-robogókkal foglalják elő a bank érkező vezetőinek.

Forrás: jarokelo.hu
Forrás: jarokelo.hu

Megkerestük az OTP-t, hogy a képeken a bank biztonsági emberei láthatók-e, és ha igen, milyen jogszabály alapján foglalják le a parkolóhelyeket?

Az OTP Kommunikációs Önálló Főosztálya kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a kérdéses képeken az OTP Bank biztonsági munkatársai láthatóak.

Forrás: jarokelo.hu
Forrás: jarokelo.hu

Tájékoztatták továbbá lapunkat, hogy a kifogásolt parkolási módszer nem ütközik jogszabályba, és a parkoló járművek mindenkor érvényes parkolójeggyel rendelkeznek.

Megkerestük az V. kerületi önkormányzatot is, a kerületi közterület-felügyelet és parkolási társaság fenntartóját is, hogy mennyire szabályos a képeken látható parkolási módszer, de egyelőre nem kaptunk választ.

A robogók használatának magyarázata lapunk szerint, hogy a jogszabályok szerint motorkerékpárral nem kell fizetni parkolási díjat. Hasonló kreatív parkolófoglalási módszerekről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja.