Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Motoros parkolófoglalás: Az OTP tárgyalni kezdett

2013.04.10. 13:11

Az OTP egyeztetéseket kezdeményezett az önkormányzattal, hogy milyen egyéb, továbbra is szabályos, de megfelelőbb megoldások jöhetnek szóba – tájékoztatta a bank sajtóosztálya lapunkat.

A pénzintézetnél azután érdeklődtünk, hogy az V. kerületi önkormányzat cikkünk nyomán azt kérte az OTP-től, hogy a jövőben tartózkodjon a motorokkal történő parkolófoglalástól a bank Nádor utcai igazgatósági épülete előtt.

park1

Az ügy nyomán megpróbáltunk utánajárni, milyen lehetőségek állnak a bank előtt. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet ügyfélszolgálatánál arról érdeklődtünk, hogy milyen feltételekkel lehet közterületi parkolóhelyet bérelni, ha az az ember boltja vagy az irodája előtt van. A rövis, velős válasz szerint erre nincs lehetőség.

Úgy tudjuk, hogy az OTP korábban kérte a kerületet, hogy adja bérbe az épület előtti néhány parkolóhelyet, de a kerület a kérésnek nem tett eleget. A közterület-felügyelet válasza alapján már érthető, hogy miért.

A közelben három mélygarázs is van. A Szabadság tér alatt 79 ezer forint egy havi parkolóbérlet, a Bankcenter mélygarázsában 75 ezer, a Szent István téri BazilikaGarázsban pedig 50 ezer forint.

Ha van további ötlete, kérjük osszák meg a kommentekben. Olvasóink szerint egyébként szerda reggel már csak két motor állt a székház előtti parkolóhelyeken. Több motoros is írt lapunknak, hogy motorkerékpárral nem szokás fizetős parkolóhelyet foglalni, ha a járda szélén van hely, általában ott támasztják le a motort (ahol nem zavar se gyalogost, se autóst).

Mint arról hétfőn a jarokelo.hu alapján beszámoltunk, az OTP eredeti módszerrel foglalta a fizetős parkolóhelyeket a Nádor utcai igazgatósági épülete előtt: a biztonsági emberek motorokat, robogókat toltak ki az úttestre, amiket a céges kocsik érkezésekor odébb gurítottak.

Hétfőn megkerestük az V. kerületi önkormányzatot, mennyire szabályos ez a módszer. A válasz kedd délután érkezett meg: a kerület szerint a motorok parkolása nem ütközik jogszabályba, de kétségkívül zavaró. Ezért a kerület felhívta az OTP üzemeltetési igazgatóságának figyelmét az esetre, és kérték, hogy a jövőben tartózkodjanak az említett megoldástól.

Az OTP Kommunikációs Önálló Főosztálya hétfőn kérdésünkre válaszolva megerősítette, hogy a kérdéses képeken az OTP Bank biztonsági munkatársai láthatóak. Tájékoztatták továbbá lapunkat, hogy a kifogásolt parkolási módszer nem ütközik jogszabályba, és a parkoló járművek mindenkor érvényes parkolójeggyel rendelkeznek.