Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Kossuth tér kivitelezője túltesz az OTP-n

2013.04.11. 12:04

"Az OTP csak sírva kérheti a receptet a Kossuth téri csatornaépítési munkákat kivitelező Bonex Építőipari Kft-től, avagy itt egy még szellemesebb megoldás belvárosi parkolóhelyek lefoglalására. Lopás ellen is véd, ingyenes és - ha szlovák rendszámú kocsival csinálod – abszolút diszkont", írja a Városszíve blog.

Forrás: varosszive.blog.hu/
Forrás: varosszive.blog.hu/

A blog szerint a recept a következő: "ha a következő hónapokban a Nemzet Leendő Főterére kell járnod dolgozni, beszéld meg a kollégákkal, hogy négyen-öten minden reggel egymás mellé parkoltok. Egész héten kordonoztatok, már benne van a kezetekben, úgyhogy gyorsan kerítsetek le pár négyzetmétert, kicsit távolabb a tényleges építkezéstől, hogy ne legyen már annyira poros az a kocsi."

Forrás: varosszive.blog.hu
Forrás: varosszive.blog.hu

"Parkírozást követően zárjátok le a céges kordonokkal a kört. Így gyakorlatilag egy kis építési területet, szigetet létesítettél, és mivel építési területen parkolsz, nem dobsz be pénzt az automatába. Utána nézz végig büszkén az egymás mellett sorakozó, szlovák rendszámú kocsikon – ingyen parkolsz, itthon nem adózol – fasza gyerek vagy." - írja a blog.

Az OTP robogós parkolófoglalási módszeréről a napokban számoltunk be. Cikkeink nyomán az OTP és a kerületi önkormányzat egyeztetésbe kezdett, hogy megoldást találjanak a "jogszabályba nem ütköző, de zavaró" módszer kiváltására.

Ha ön is tud hasonló kreatív parkolófoglalási módszert, kérjük fotózza le, és küldje be erre az e-mailcímre.

Frissítés: Glédában parkoló kukák a József Attila Színház mögött

Marci a XIII. kerületi József  Attila Színház művészbejáratánál található parkolóhelyek őrzéséről küldött be fotót. Mint írja, a képen látható módon foglalják a helyeket.

"A parkolás a környéken nehézkes, a közterületesek folyamatosan razziáznak, engem 30 ezer forintra bűntettek, mert túl közel álltam a zebrához. Amikor volt bátorságom eltolni a kukákat, a direkt erre figyelő biztonsági őr, rendőrrel fenyegetett, és azt mondta, volt már, példa arra, hogy elvontatta onnan a " szabálytalanul" parkoló autót. Tábla, felfestés nem jelzi, hogy tilos lenne az érintett helyen a parkolás. Ami röhej, hogy az épület másik oldalán a színháznak saját, sorompóval elkerített parkolója van...", írta.