Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Duna-korzó: itt a tavasz, duzzad a fa

2013.04.18. 14:43

Különös látványban lehet része annak a napi több ezer turistának és budapestinek, aki a főváros büszkeségének számító Duna-korzón andalog: több helyen felduzzadtak a sétány fáinak gyökerei, ledobva magukról a térkőburkolatot. Még a külföldiek kedvenc fotótémája, a korláton ülő Királylányka szobor is összekomponálható egy eróziós térkőkupaccal.

Azt nem tudni, hogy proteines izomnövesztő-tartalmú készítménnyel kokszolják a korzó fáit, hogy hirtelen ilyen duzzadhatnékuk támadt, vagy lokális minitektonikus mozgások eredménye a púposodás, mindenesetre megkerestük a belvárosi önkormányzatot, hogy szándékozik-e valamit tenni a látvány megszüntetése érdekében. A választ még várjuk.

A korzóbeli állapotokra a Kihasználatlanul blog nyomán figyeltünk fel.

Belváros: Idén minden lesz

A Duna-korzót idén fel fogja újítani a kerület, áll az önkormányzat válaszában. Újratérkövezik a sétányt, rendezik a fák körüli növénykazettákat, javítják, cserélik az utcabútorokat, és felújítják a felszíni vízelvezetést. A teljes környezetrendezés becsült összköltsége bruttó 563 022 750 Ft. A kandeláberek korhű stílusúra cserélése bruttó 97 500 000 Ft.