Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kipróbáltuk a Pala új nyúzdáját

2013.04.25. 16:43

Egyszerű, gyors sajtóeseménynek indult, amit egy illusztrációs videóval akartam feldobni: hivatalosan megnyitották a fővárosi strandszezont, és átadták a Palatinus új, 150 millióba kerülő csúszdáját. Égés lett belőle.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy szombaton nyit Budapest két legnépszerűbb strandja, a Palatinus és a Dagály. (A Római május 18-án, a Paskál és a Csillaghegyi június 1-jén, a Pünkösdfürdői pedig június 8-án követi.)

A Palatinuson új csúszdarendszert állítottak fel 150 millió forintért: a Varázsalagutat, a Kamikazét, a Turbót (amin a kivitelező elmondása szerint 70 km/órát is el lehet érni) és a baljós nevű Anakondát.

A csúszdákon a Cseppkő utcai gyermekotthon gyerekei csúszkáltak a sajtótájékoztató alatt. A csúszdavideó készítése előtt észre kellett volna vennem, hogy a gyerekek valamiért elkerülik az Anakondát, és főleg a Varázsalagutat használják. Ha a gyerekek nem, akkor majd a minden lében kanál riporter.

Ahogy a videón látszik, az Anakonda nagyon nem akart csúszni, felülete érdes volt mint a csiszolóvászon. Az aljára érve le is szedte a hátamról a bőrt  rendesen. Kérdésemre a jelen levő kivitelező először csak annyit mondott szakmailag: "Ki kell még csúszni, azért ilyen." Később hozzátette, hogy mivel nem működött a lábmosó, felvihették a gyerekek a homokot rá, és a vízkő is kicsapódhatott rajta, amíg víz nélkül állt.

A megrendelő-üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt. részéről lapunknak elmondták, hogy azonnal levélben szólították fel a kivitelezőt, hogy garanciában javítsa ki a csúszdát.

A Varázsalagút teljesen rendben volt, ha lesz zene benne, még jobb lesz. A Turbón elzárták a vizet, mire kipróbálhattam volna, a Kamikazén pedig ilyen előzmények után inkább már nem akartam lecsúszni.

A sajtótájékoztatón kiderült még, hogy a jegyárakat 100-400 forinttal emelték, a Palatinusba például 3000 forint egy hétvégi felnőtt belépőjegy. Na, ez a bőrnyúzás, nem az Anakonda, egyeztünk meg az egyik kollégával a sajtótájékoztató után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?