Kipróbáltuk a Pala új nyúzdáját

2013.04.25. 16:43

Egyszerű, gyors sajtóeseménynek indult, amit egy illusztrációs videóval akartam feldobni: hivatalosan megnyitották a fővárosi strandszezont, és átadták a Palatinus új, 150 millióba kerülő csúszdáját. Égés lett belőle.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy szombaton nyit Budapest két legnépszerűbb strandja, a Palatinus és a Dagály. (A Római május 18-án, a Paskál és a Csillaghegyi június 1-jén, a Pünkösdfürdői pedig június 8-án követi.)

A Palatinuson új csúszdarendszert állítottak fel 150 millió forintért: a Varázsalagutat, a Kamikazét, a Turbót (amin a kivitelező elmondása szerint 70 km/órát is el lehet érni) és a baljós nevű Anakondát.

A csúszdákon a Cseppkő utcai gyermekotthon gyerekei csúszkáltak a sajtótájékoztató alatt. A csúszdavideó készítése előtt észre kellett volna vennem, hogy a gyerekek valamiért elkerülik az Anakondát, és főleg a Varázsalagutat használják. Ha a gyerekek nem, akkor majd a minden lében kanál riporter.

Két laza csúszás, egy lenyúzott bőr

Ahogy a videón látszik, az Anakonda nagyon nem akart csúszni, felülete érdes volt mint a csiszolóvászon. Az aljára érve le is szedte a hátamról a bőrt  rendesen. Kérdésemre a jelen levő kivitelező először csak annyit mondott szakmailag: "Ki kell még csúszni, azért ilyen." Később hozzátette, hogy mivel nem működött a lábmosó, felvihették a gyerekek a homokot rá, és a vízkő is kicsapódhatott rajta, amíg víz nélkül állt.

A megrendelő-üzemeltető Budapest Gyógyfürdői Zrt. részéről lapunknak elmondták, hogy azonnal levélben szólították fel a kivitelezőt, hogy garanciában javítsa ki a csúszdát.

A Varázsalagút teljesen rendben volt, ha lesz zene benne, még jobb lesz. A Turbón elzárták a vizet, mire kipróbálhattam volna, a Kamikazén pedig ilyen előzmények után inkább már nem akartam lecsúszni.

A sajtótájékoztatón kiderült még, hogy a jegyárakat 100-400 forinttal emelték, a Palatinusba például 3000 forint egy hétvégi felnőtt belépőjegy. Na, ez a bőrnyúzás, nem az Anakonda, egyeztünk meg az egyik kollégával a sajtótájékoztató után.