Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezár a kultikus Rákóczi pékség

2013.04.29. 20:32 Módosítva: 2013-04-29 20:32:49

Már csak pár hónapig üzemel a Rákóczi pékség, a belvárosi ékszakai élet legendás éjjeli étkezője – derül ki a hírnek szentelt Facebook-oldalról. Ezután a hírek szerint a tulajdonos össze akarja nyitni az utcafrontot a hátsó résszel, az ott dolgozók szerint lehet, hogy élelmiszerbolt nyílik a kibővített helyiségben.

A cink.hu információja szerint a környéken nyílt éjjel nappalik miatt nem éri meg tovább üzemeltetni a pékséget. A facebookos kommentelők a szocreál nosztalgia mellett az éjjeli nyitvatartást és a kirakatban étkezés varázsát említették a hely erősségei között. A pékség 1957 óta üzemel a Rákóczi úton, népszerűségét annak köszönheti, hogy szombat este kivételével éjjel-nappal nyitva tart, éjszakánként kiszolgálva a belvárosban bulizókat.