Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vágányfelújítás az 51-es és 52-es villamosvonalakon

2013.04.29. 14:58

Vágányfelújítási munkák kezdődnek csütörtökön az 51-es és az 52-es villamos vonalán, emiatt ezek a villamosok nem járnak vagy csak jelentős korlátozással közlekednek majd, helyettük pótlóbuszok szállítják az utasokat, tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A munkálatok várhatóan a június 2-i üzemzárásig tartanak a Nagysándor József utcának a Vörösmarty utca és Jókai Mór utca közötti, illetve a Jókai Mór utcának a Nagysándor József utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán. Ugyanebben az időszakban két hétvégén a Határ út és a Ferde utca kereszteződésében is lesznek pályafelújítási munkák.

Csütörtöktől pénteken 18 óráig, majd hétköznapokon az 51-es villamos nem közlekedik, az 52-es pedig 4:13 és 5:06 között, valamint 21:20-tól az utolsó indulásig csak a Határ út és a Gubacsi út között jár. A BKK 51-52-es járatszámmal villamost indít a Mester utca és a Határ út között üzemkezdettől a 21:03-as, Mester utcai indulásig, de az nem érinti a pesterzsébeti hurokszakaszt. Az 51-52V jelzésű pótlóbuszok a Gubacsi úti végállomás és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között járnak.

A 23 és 23E jelzésű autóbuszok ebben az időszakban más útvonalon közlekednek, és elterelik majd a 151-es és a 948-as buszokat is. Az átszálláskor nem kell új jegyet lyukasztani, hanem a már kezelt jegyet kell ismét érvényesíteni a számkocka nélküli oldalán.