no

Egyenruhásra nem vonatkozik a KRESZ

2013.05.13. 16:46

Olvasónk hétfőn 10 órakor küldte be lapunknak a két képet, amin egy kék villogóval ellátott jármű a Megállni tilos táblánál parkol. Közölte, hogy felhívta a közterület-felügyelők figyelmét a kocsira, és megkérdezte tőlük, hogy vajon ugyanolyan elbánásban részesül, mint ő szokott, ha valamiben hibázik? Választ nem kapott.

bs1

Megkerestük mi is a belvárosi közterület-felügyeletet, ahol csak annyit közöltek, hogy "intézkedés történt" az ügyben, bővebb információért forduljunk az önkormányzathoz.

Az V. kerületi önkormányzatnál végül megtudtuk, hogy a hatósági jármű egy figyelmeztető cédulával megúszta. Az enyhe büntetésnek az a magyarázata, hogy a kisbusz a váci büntetésvégrehajtási intézeté (magyarul börtöné) volt, egy rabosított embert szállítottak vele.

bs2

Olvasónk szerint a kisbusz közel reggel kilenc órától délután négyig (vagyis akkor még mindig nem ment el) állt a szabálytalan helyen, akadályozva a szemben levő garázsból kihajtó autókat. Úgy, hogy mint a fotón látszik, be tudott volna állni a fizetős parkolóba is. Ön szerint vajon be kellett volna állnia, vagy sem? Meg kellett volna büntetni, vagy sem? A kommentekben kifejtheti.