1-es villamos: jöhet a második szakasz

2013.05.23. 16:56

Kiírta a budapesti 1-es villamosvonal meghosszabbításának, és a felújítás második szakaszának közbeszerzési eljárását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Puskás Ferenc Stadion és a Közvágóhíd közötti szakasz részleges felújítására, valamint a Közvágóhíd és a Fehérvári út közötti új szakasz építésére írtak ki pályázatot. A beadási határidő július 4., a szerződéskötésre pedig a nyár végén van kilátás.

Az 1-es villamos felújítását korábban két szakaszra bontották. A második szakaszon egyebek mellett a Kőbányai úti csomópontban a megállóhely vonalvezetése a jelenlegi íves helyett egyenes lesz, valamit megújul a Kőbányai úti és a Kismartoni úti útátjáró is. A Népliget megálló előtt az Elnök utcánál új forgalmi vágánykapcsolatot építenek, így forgalmi zavarok esetén autóbusszal kisebb szakaszt kell pótolni.

A peronokat egységes építészeti koncepció szerint magasabbra építik át. Megújulnak a hangosító berendezések, az utasvárók, a padok, az utastájékoztató berendezések, és minden megállóban térfigyelő kamerát szerelnek fel. A Szerémi úton és a Hengermalom úton is füves burkolatú vágányt építenek ki. A megújuló szakaszon az eddigi Tatra szerelvények helyett már új villamosok szállítják majd az utasokat.