Antiszemitázás és cigányemlékmű

2013.05.29. 11:59

Tarlós az utolsó pillanatban megint visszavonta a taxisrendelet módosítását, de belebonyolódott az utcanévtáblák kérdésébe. Az is kiderül, lesz e saját budapesti domain-végződés. Közgyűlés percről-percre.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mert a pulpituson ülő Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes motyogásából képtelenek vagyunk kihámozni, miről van szó. Az biztos, hogy megszavazták. Mentségére legyen mondva, hogy a Díszterem akusztikája és hangosítása is borzalmas, aki nem gyakorlott mikrofonba beszélő, azt alig hallani.

  • Nagy intenzitású oknyomozással kiderítettem, hogy Bagdy főpolgármester-helyettes a BÖP Kft üzleti beszámolójáról motyogott az imént, amiből kiderült, hogy az egykori parkolási cég 2012 óta már csak követeléskezelő társaságként működik, parkolási tevékenységet nem végez. Idén 50 millió parkolási díjhátralék behajtása a cél. A társaság neve is változik: Budapesti Önkormányzati Követeléskezelő Kft lesz.

  • A közfürdők működtetésével kapcsolatos problémákról folyik a vita. Hanzély Ákos PM-es képviselő azt firtatja, hogyan lehet összeegyeztetni a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kizárólagos működtetési jogát összeegyeztetni a magánkézben lévő termálszállók működésével.

  • mondja Tarlós, nem is először már a mai nap folyamán. Ezt azért kell hangsúlyoznia, mert a kevéssé ismert strand évek óta horribilis veszteséget termel.

  • A főpolgármester állítása szerint "némi empátiával" figyeli azt, amit az MSZP-frakció művel. "Eegyre megengedőbb vagyok, hogy olyan dolgokról beszéljenek, aminek az előterjesztéshez semmi köze" - feddi meg szelíden Tarlós Lendvai Annát, aki a Budapesti Temetkezési Intézet gazdasági beszámolójnak kapcsán a szociális temetésről szóló kormányzati javaslatot kezdte el kritizálni. A főpolgármester szerint a szocialisták "jönnek itt a női magazinokba való szívhezszóló megnyilvánulásokkal", de ezeknek semmi köze a tárgyhoz. Bánsághi Tamás erre megjegyzi, hogy a Fővárosi Közgyűlésben több országgyűlési képviselő is ül, akiknek döntenie kell majd a temetkezéssel kapcsolatos törvénymódosításról is.

  • Vége a délelőtti ülésszaknak, a képviselők a tanácsadókkal és aszisztensekkel együtt kizúdulnak a büfébe. Mi is zárjuk a közvetítést.