no

Leszerelték az érthetetlen KRESZ-táblát

2013.05.30. 15:01

Május 8-án írtunk arról, hogy kikerült a Lónyay utca és a Török Pál utca sarkára egy tábla, aminek senki sem tudta a jelentését. Egyfelől olvasóink segítségét kértük a megfejtésben, másfelől a BKK-t, mint közútkezelőt kérdeztük meg a tábla jelentéséről.

Olvasóink nem lamentáltak (néhány kivétellel), és számos ötlettel rukkoltak elő, de a korrekt választ végül a BKK adta meg. Eszerint "a kihelyezett tábla által jelzett információ egyértelműen a Lónyai utcában kialakult sávszűkületre vonatkozik, arra hívja fel a figyelmet, hogy nagyobb járművek csak a két sávot egyszerre használva tudnak közlekedni."

Közölték, hogy a tábla vizuális megjelenítése a BKK-nak is csípi a szemét, közútkezelőként egy másik fajtát használnak erre, amire soron kívül le is cserélik a furcsa sárga táblát.

Három héttel később írt egy olvasónk, hogy a soron kívüli csere még mindig nem zajlott le. Újabb kérdésünkre a BKK-nál közölték, hogy munkatársaik a táblát reggel eltávolították, mint ahogyan ezt a csatolt képen is látszik. A feladat a munkát végző vállalkozót illette volna, de a jelzés nyomán elvégezték maguk a módosítást.

Jobb későn, mint soha.