no

A BKK buszait is bevetik az árvíz ellen

2013.06.08. 18:14 Módosítva: 2013.06.08. 18:20
A BKK a Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszának egyik, északi irányú sávját és a Bem József teret lezárja a forgalom elől. Az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzák le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében.

A BKK is beszáll az árvízi védekezésbe. Lezárások, elszállított autók, a födémet lesúlyozó nehézgépjárművel, buszokkal.

942557 519705864754573 1491635184 n
Fotó: BKK - Budapesti Közlekedési Központ

A BKK írja:

"A Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszáról - korábbi felhívásunknak megfelelően - elszállítottuk az autókat. Az elszállított autókról a 107-es rendőrségi telefonszámon vagy Budapest Főváros Közterület-felügyelete speciális oldalán érdeklődhetnek, a www.bfkf.hu/elszallitott-jarmuvek címen.

Miért szállítottuk el az autókat?

A főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztunk döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonjuk az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzuk le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében. A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd. A járművek a következő órákban foglalják el helyeiket.

Az árvízi védekezés ezen intézkedése a közúti forgalom korlátozásával is együtt jár. A Bem rakpart jelenleg az esőzés miatt felgyűlt víz okán teljesen le van zárva, de ha ez a helyzet meg is szűnik, tartósan lezárva tartjuk majd a Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszának egyik, északi irányú sávját és a Bem József teret a forgalom elől. Az autósok ezen a szakaszon csak egy sávon közlekedhetnek majd, így jelentős torlódásra kell számítani a térségben. Kérjük, aki teheti, kerülje el a belvárost és az autóhasználat helyett válassza a sűrűbben közlekedő tömegközlekedési eszközöket.

Budapesti Közlekedési Központ"