Viola
-6 °C
0 °C

Óriásplakáton búcsúztak a szeretett tanító nénitől

2013.06.11. 06:44

„Minden órára 110 százalékban felkészült, minden gyerekre figyelt. Játékos. Az iskolában élt. Ha kettőkor kicsengettek neki, hétkor még ott találtad az iskolában. Folyton a gyerekeken, az osztályon gondolkodott. Fantasztikus volt. Alapos és humoros. Neki természetes volt, hogy a tanítványait felkészíti a versenyekre, hogy oda elkíséri őket, hogy utána az osztály együtt örül a sikereknek.” Egy szülő szavai voltak azok, amelyek végül meggyőztek minket arról: a Hungária körúton feltűnt óriásplakátok nem egy reklámkampány teaserét jelentik. A „Judit néni, köszönjük. 4/a” felirat tehát nem torkollik hamarosan egy remek bankreklámba, hanem ez valóban az, aminek látszik. Gyerekek köszönik meg szeretett tanítónőjük munkáját.

juditneni
Fotó: Földes András / Index

A szülőktől tudtuk meg, hogy a pedagógus, Csiszárné Tarcsi Judit a Városligeti általános iskola alsós tanító nénije volt. Most, 61 évesen végül nyugdíjba vonul, és a diákok meg a szüleik emlékezetes ajándékkal akartak tőle búcsúzni. A 4/a-sok szülei összedobtak négy óriásplakátra valót, így jelentek meg a hirdetésnek tűnő képek a Hungária körúton.

És hogy biztos legyen a hatás, csütörtökön mindezt műsorfolyammal erősítették: „Fellépett a „Városligeti Nagycirkusz”, táncoltunk, csasztuskát írtunk hozzá, gitároztunk, énekeltünk. Kivetítőn fényképeket vetítettünk az elmúlt évek eseményeiről. Meghívtunk egy csomó embert, akit elértünk és valaha Judit tanította őket vagy velük dolgozott. Meglepetésvendégként ott voltak olyan kollégái akikkel pályakezdő volt. Majd 200 meghívott öregdiák, kolléga (mindenki egy szál rózsával). És persze egy csomó személyre szóló ajándék, fotókönyvek, rajzok, emlékek.”

Aki mindezt képes lenne rezzenéstelen arccal elviselni, az valószínűleg nem tanár néni, hanem kihallgató tiszt Guantanamóban. Így az egyébként nem érzelgős Judit néni híreink szerint könnyes szemmel fogadta az ajándéközönt.

Hogy a történet száz százalékig pozitív legyen, Csiszárné Tarcsi Judit érdemeit nem csak a diákok és a szüleik ismerték el,  tavaly ugyanis megkapta az Év Pedagógusa címet is.