Anita, Kármen
11 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Megszólalt a pofozkodó villamosvezető is

2013.06.19. 11:13 Módosítva: 2013.06.19. 12:04

„Cselekedetemre nincs mentség, és nem is az a szándékom, hogy tisztára mossam magam, bemocskoltam mindazt, amit közel húsz év alatt tettem” – közölte az Index-szel a villamosvezető, aki hétfő este megpofozott egy terhes kismamát, mert az a járműve elé lépett.

„Tudom, hogy én nem az az ember vagyok, aki azt a pofont adta” – mondta lapunknak a villamosvezető. „Nagyon kihegyezett helyzet volt, csak azt tudtam, hogy itt nem tudok megállni” –, idézte fel a fékezés előtti másodperceket. „Becsuktam a fülemet, és vártam a koppanást.”

Mint mondta, nem azért szállt le, hogy megverje a nőt, hanem azért, mert azt hitte, hogy alatta vannak. „Úgy szálltam ki a fülkéből, hogy két embert megöltem, Úristen, alattam vannak, gondoltam".

Bemutattak, ütött, nem anyázott

„A villamos előtt azt láttam, hogy a két nő vigyorog a helyzeten, sőt az egyik a középső ujját is bemutatta” – emlékezett vissza a férfi. „Akkor csattant el a pofon”, viszont anyázásról szó sem volt, mondja.

„Utána leroskadtam a fülkébe, sokkos állapotba kerültem. Az egyik utas oda is jött hozzám, hogy hívjon-e mentőt, de többiek csak azt hajtogatták, hogy menjünk már tovább, menjünk már tovább, ezért elindultam”.

A végállomásra érve kijelentette, hogy nem tud tovább vezetni, ott várta meg a rendőröket.

A sokk azóta se múlt el: nem tud aludni, folyamatosan ez az eset jár az eszében. Gyógyszeres kezelést kap, erős nyugtatót szed. Mint mondja, húsz éve vezet villamost, voltak kisebb koccanásai, de ilyen esete még sosem.

Az utasokat is veszélyeztette

Szerinte a nő nemcsak magát és a babáját sodorta veszélybe, hanem az utasokat is. Egy ilyen villamos vészfékezéskor 17 km/óra sebességről egy méteren belül áll meg, ami a gravitációt háromszorosan meghaladó, úgynevezett 3g-s terhelést jelent.

Egyszer régebben egy idős hölgy lépett le elé. Vészfékezett, meg tudott állni. A nőnek nem lett semmi baja, de a villamosról két súlyos és egy könnyű sérültet vittek el a mentők. „Ilyenkor nem megdicsérnek a főnökeim, hogy megmentettem egy életet, hanem még bajba is kerülök, járhatok a bíróságra, magyarázzák nekem, mit kellett volna tennem. Mintha bármi mást lehetne tenni ilyenkor.”

Arra, hogy a hölgy azzal védekezett: jobbra nézett, mert brit, ezért nem vette észre az érkező villamost, a villamosvezetőnek egy kérdése van mindössze: három éve orosz rulettet játszik Magyarországon?

Tudja, hogy kirúgják

„Tudom, nem lehet meg nem történté tenni a dolgokat, még most is a történtek hatása alatt állok. Már azt is tudom, felmondás vár rám, a meghallgatásom nélkül döntöttek a fejem felett. Nem tudom, hogyan tovább, nehéz helyzetbe kerülök, egyedül nevelem a hétéves lányomat.”

Itt a beszélgetésnek vége szakadt, mert a villamosvezetőt telefonon hívta a főnöke. Abban egyeztünk meg, hogy később folytatjuk.

Frissítés:

A villamosvezető délben visszahívta lapunkat, de csak annyit tudott mondani, hogy ne haragudjunk, nem tud beszélni, rosszul lett, kint vannak a mentők.

Ez történt hétfőn

Mint arról beszámoltunk, hétfő este a 4-es villamos vezetője előbb vészfékezéssel mentette meg két nő életét, de utána a járműről lepattanva egyiküket pofon vágta. A nőről kiderült, hogy hathónapos terhes. A villamosvezetőt azonnal felfüggesztették.

A vállalat közleménye szerint a két nő a Mechwart ligeti megállónál a pirosban lépett a Széna tér felé tartó villamos elé. A járművezető persze azonnal behúzta a vészféket, a jármű meg is állt, de a vezetőfülkéből úgy tűnt, hogy az egyik hölgy a kereke alá került. A vezető ki is ugrott a villamosból, hogy megnézze, mi történt, és azt látta, hogy mindkét szabálytalankodó épségben van.

Erre a közlemény szerint „az átélt ijedtség hatására” a villamosvezető indulatos szóváltásba keveredett a két nővel, ami odáig fajult, hogy végül egyiküket pofon is vágta. Ekkor a nő a hirtelen sokktól térdre rogyott és elkezdte fájlalni a hasát – kiderült, hogy hogy 6 hónapos terhes. A nőhöz gyorsan mentőt hívtak, és megfigyelésre kórházba szállították.

A járművezető az eset után a BKV közlése szerint azonnal megbánta tettét, a végállomáson kiállt a forgalomból és intézkedést kért maga ellen. A vállalat azonnal felfüggesztette őt, és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

Az Indexben megszólalt a terhes nő is, aki elmondta: azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nem a villamosvezető mentette meg az életét azzal, hogy lefékezett, mert volt ideje visszalépni a padkára. A levele után beszéltünk is vele, kérdésünkre elmondta: a magyarokat segítőkésznek, de pesszimistának tartja, sokkhatás alá került.

Az eset az olvasók körében óriási indulatokat kavart.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport