Lekapcsolták a gázt egy sor fővárosi házban

2013.06.28. 22:08

A Főgáz 184 fővárosi épület több mint 2500 fogyasztójánál szünetelteti a gázszolgáltatást, mert az ingatlanok csatlakozóvezetéke nem alkalmas biztonságos gázszolgáltatásra, vagy a tulajdonos kérte a társaságot a szolgáltatás szüneteltetésére - mondta György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes.

A Főgáz korábban felhívta a figyelmet a csatlakozóvezetékek és egyéb berendezések felülvizsgálatának, valamint javításának fontosságára azzal, hogy így elkerülhetők a balesetek. Az esteleges hibák elhárításáig azonban nem lehet biztosítani a gázszolgáltatást.

A 184 épületet érintő problémák csaknem egy év alatt halmozódtak fel, de a beavatkozás katasztrófamegelőzési és életvédelmi okokból nem halasztható tovább. A Főgáz kizárólag a jogszabályban meghatározott, műszaki-biztonsági szempontból, hatósági megkeresésre vagy a tulajdonosok kérésére, illetve felújítás során szüneteltetheti a szolgáltatást. A társaság az érintett ingatlanok tulajdonosait értesíti a tervezett gázszünetről. A gázszolgáltatás újraindítására csak a hiba elhárítása és a sikeres műszaki-biztonsági ellenőrzés után lehetséges.