Szivárvány zászlót visznek Tarlósnak

2013.07.04. 16:29

A Liberálisok párt alapítói aggodalommal figyelik, hogy mind az ország, mind Budapest vezetői az európai nyitott gondolkodástól távol állva kezelik a hazai LMBT közösség tagjait, törekvéseit valamint a hétvégi budapesti Pride fesztivál előkészületeit, áll a szervezet közleményében.

Ezért a Liberálisok párt fiatal és az emberi jogok iránt elkötelezett tagjai, Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének egy nyílt levelet fogalmaztak, amelyben azt kérik, hogy  nyugat-európai és Egyesült Államok-béli főpolgármestertársaihoz hasonlóan tűzze ki a meleg kisebbség zászlaját a Városházára.

A levelet és a szivárvány színű zászlót péntek délben adnák át a főpolgármesternek.

Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója kérdésünkre elmondta: még nem is hallott a dologról, így azt egyelőre nem szándékozik kommentálni.

 

Frissítés:

Tarlós István azt nyilatkozta lapunknak, hogy ha igaz a hír, akkor azt javasolja a csoportnak, hogy ne tegyék, amit terveznek, mert a nemzet fővárosának a Városházájáról van szó, ahol a nemzeti zászlónak és a város zászlajának van helye. Mint közölte, jobb volna, ha eltekintenének ettől a nyilvánvaló provokációtól, ugyanis ezt a zászlót a főpolgármesternek nem áll módjában kitűzni a Városházára.

Frissítés 2:

A Liberálisok szóvivője azt mondta, hogy örülnek a főpolgármester megnyilatkozásának az ügyben, de ennek ellenére pénteken átadják neki a zászlót.