Hétszer bilincseltek idén egy Bentleyt

2013.07.05. 13:47

Egyre gyakoribb hogy luxusautók szlovák nyelvű mozgássérült-igazolvánnyal parkolnak Budapest belvárosában. A kártyákat állítólag 40 ezer forintért lehet kapni egy kerületi üzletben. Viszont, ha látszik, hogy fénymásolt, bilincset raknak a kocsira, mint az megtörtént már hétszer is egy mattfekete, szlovák rendszámos Bentleyvel.

Fotó: Város Szíve blog
Fotó: Város Szíve blog

A kerületi közterület-felügyelők elfogadják az idegen nyelvű mozgássérült igazolványokat is, mivel azok európai uniós szabvány szerint készült, hiteles eszközök. Amennyiben viszont szabad szemmel is látható egy-egy ilyen okmányon, hogy hamisítvány, természetesen bírságot szabunk ki, válaszolta lapunknak az V. kerületi polgármesteri hivatal.

A korábbi cikkünkben szereplő Bentley esetében is előfordult már többször, hogy ilyen fénymásolt igazolvánnyal parkolt, ezért csak ebben az évben már hétszer került rá kerékbilincs.

A Belváros nagyon nagy hangsúlyt fektet az efféle visszaélések megelőzésére, ezért - az országban egyedülálló intenzitású - akciót folytattak a kerületi rendőrkapitánysággal az elmúlt másfél-két évben. Több mint 300 esetben indult eljárás közokirattal való visszaélés ügyében, és szinte mindannyiszor elmarasztaló ítélet született.

Fotó: Város Szíve blog
Fotó: Város Szíve blog

Ezen a héten kétszer is írtunk szlovák rendszámos, szlovák mozgássérült-igazolvánnyal parkoló luxuskocsiról. A Miatyánk utcában egy díszburkolaton, tilosban parkoló mattfekete Bentley-t fotózott le a Város Szíve blog bloggere.

Ugyanezen a blogon pénteken egy szlovák rendszámú Porschéről jelent meg egy kép, amint egy szlovák nyelvű igazolvánnyal a Múzeum körút egy szakaszának egyetlen mozgássérült-parkolóhelyén parkol.

Nem csoda, hogy szaporodik a "gazdag szlovákok" száma Budapesten: a poszthoz érkező hozzászólások szerint az egyik kerületi üzletben 40 ezer forintért lehet hozzájutni a fénymásolt szlovák mozgássérült-igazolványhoz.