Mégis megáll a kisföldalatti a Hősök terénél

2013.07.06. 13:02

A korábban tervezettől eltérően a kisföldalatti szerelvényei mégis megállnak a Hősök terénél a Budapest Pride felvonulás alatt, tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A legfrissebb tájékoztatása szerint a kisföldalatti szerelvényei várhatóan 13.30 és 17.30 között nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Hősök tere közötti megállókban, vagyis a Deák Ferenc tér után az első megálló a Hősök tere lesz, 17.30 és 18 óra között pedig a Deák Ferenc tér és az Oktogon között nem állnak meg a szerelvények.

A hétvégén véget ér a június 30-án kezdődött Budapest Pride fesztivál, melyet a Szivárvány Misszió Alapítvány a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség erősítése, valamint a többségi társadalom megszólítása és az előítéletek csökkentése céljából évente megrendez. A fesztivál csúcspontja hagyományosan a melegfelvonulás, ami szombaton 16 órakor indul a hősök teréről. A szervezők több ezer résztvevőre számítanak. A gyülekező a Hősök tere és az Andrássy út sarkánál lesz 15 órától.

A felvonulók az Andrássy útról a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodnak, majd az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonalon jutnak el az Olimpia parkba, ahol civil falu és piknik várja a résztvevőket, beszédek hangzanak el és koncertek is lesznek. A felszólalók között lesz Ulrike Lunacek, az Európai Parlament LMBT Intergroupjának tagja, Schilling Árpád Jászai Mari-díjas rendező, a Krétakör alapítója és Karsay Dorottya, a Budapest Pride szóvivője. Fellép többek között a Kolin, az Anorganik, a Lazy Hammock és a Lashe shave zenekar.

A BKK közleménye szerint jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani szombat délután (térképet itt talál).