Rövidebb útvonalon jár a 61-es villamos

2013.07.11. 20:24

Karbantartási munkák miatt szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Budagyöngye között közlekednek a 61-es villamosok – közölte honlapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között 61V jelzéssel pótlóbuszokat indítanak.

A pótlóbuszok a Szilágyi Erzsébet fasoron és a Hűvösvölgyi úton közlekednek, így nem érintik a Kelemen László utca és a hűvösvölgyi végállomás közötti villamosmegállókat, ezek helyett a Szilágyi Erzsébet fasori és a Hűvösvölgyi úti buszmegállókban lehet felszállni rájuk.

A villamospótló autóbuszok a Széll Kálmán térről a 91-es, a 149-es, a 155-ös és a 156-os autóbuszok leszállóhelyéről indulnak, a Szilágyi Erzsébet fasor felőli oldalon, Hűvösvölgyben pedig a villamosmegálló közeléből, a 956-os éjszakai autóbuszok Máriaremete irányú megállóhelyéről indulnak.

A BKK azt javasolja az utazóknak, hogy amennyiben úticéljuk a Széll Kálmán tér és a Budagyöngye közötti szakaszon található, akkor válasszák a Budagyöngyéig közlekedő 61-es villamost.

A villamosok és a pótlóbuszok között a hajnali és a késő esti órákban a Széll Kálmán téren biztosítanak csatlakozást, míg napközben a Budagyöngyénél érdemes átszállniuk az utasoknak.