Hétfőn megnyitják az Irányi utcát

2013.07.21. 08:26

Hétfő reggel 7 órakor ismét megnyitják a járműforgalom előtt az Irányi utcát, miután a Ferenciek tere átalakítása keretében befejezik az aszfaltozást a korábban lezárt szakaszon, tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ hírszolgálata, a BKK Info.

A módosítások után a pesti alsó rakpart és az Apáczai Csere János utca felől az Erzsébet híd felé ismét az Irányi utcán keresztül lehet majd közlekedni. A Március 15. tér Duna utca vonalába eső útpályáján megszűnik a kétirányú forgalmi rend, így az újra a Duna felé lesz egyirányú.

A Belgrád rakparti csomópontban a balra kanyarodási lehetőség megszűnik, az Erzsébet híd alól érkezve újra csak egyenesen lehet továbbhaladni. A Váci utcának a Duna utca és Irányi utca közötti szakaszát ismét lezárják, de megnyitják a Molnár utca végét, így az már nem lesz zsákutca.

A Ferenciek tere és környékének átalakítása tavaly novemberben kezdődött meg, a Belváros új fő utcája című projektnek ez az üteme 4,1 milliárd forintba kerül és várhatóan jövő márciusban fejeződik be.