Kioszt a térfigyelő, ha szabálytalankodsz

2013.07.26. 13:26 Módosítva: 2013.07.26. 18:19

Hangos térfigyelő kamerák figyelmeztethetik a szabálytalankodókat Józsefváros közterein, a rendszert a tervek szerint őszre építik ki, írja honlapján az önkormányzat.

A Budapesten elsőként a VIII. kerületben kiépített rendszer alapján a központban dolgozó közterület-felügyelők és rendőrök nemcsak látják a szabályszegőket, hanem fel is szólíthatják őket, így egy járőr kiérkezése előtt is megelőzhetik például a rongálást. Ha nem elég a távoli felszólítás, akkor a rendőrök perceken belül kiérkezhetnek.

Az önkormányzat azt reméli, hogy javul a közbiztonság és a felújított terek állapotát is könnyebben meg tudják óvni. Első körben a Gutenberg téren, a Nap utca és a Leonardo da Vinci utca kereszteződésénél, valamint a Losonci téren helyezik el a kamerákat.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Facebook-oldalán a hírt kommentálva ijesztőnek nevezi a térfigyelő kamerák terjedését. A posztból kiderül az is: a távolból fegyelmezni képes kamerák rendszerére 16,5 millió forintot költ az önkormányzat.