Megkapja a BKV az apanázs felét

2013.08.01. 11:25

A Magyar Közlöny szerint döntött a kormány a BKK ez évi állami támogatásának átutalásáról. A közlekedési cég a korábbi megállapodásban szereplő 14 milliárd forint első felét kapja meg, összesen hétmilliárd forintot.

A második részlet átutalásának időpontjáról egyelőre nincs döntés. Információink szerint a BKV-nál szeptember körül várják a pénzt.

A napokban az MSZP budapesti szervezete kondította meg a vészharangot a BKV felett, miszerint a budapesti közösségi közlekedés azonban "továbbra is a szakadék szélén tántorog", mert a cég nem kapta meg a beígért állami támogatásokat. A hétmilliárd forintnak valóban július 15-ig meg kellett volna érkezni, ami eszerint két hetet csúszott. A szocialisták szerint az augusztus 15-én esedékes további hétmilliárd forintról már "beszélni sem érdemes".

Tarlós István főpolgármester június elején jelentette be az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy arról állapodott meg a Varga Mihály vezette Nemzetgazdasági Minisztériummal és Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral, hogy a költségvetési törvényben a közösségi közlekedésre eleve biztosított 10 milliárd forintos támogatást júniusban megkapják. Hozzátette: a főváros a feladatra további hétmilliárdot kap július 15-éig, és még hétmilliárdot augusztus 15-éig.

A 10 milliárd időarányos része a főpolgármesteri hivatal szerint rendben megérkezett.