Könyvünnep a Budai Várban

2013.08.28. 15:41

A Budavári Önkormányzat a hét végén ismét a Magyar Nyelv és a Magyar Könyv Ünnepével köszönti Buda 1686. évi visszavívását, a török uralom alól való felszabadulást. Így augusztus 30. – szeptember 1. között ismét a könyveké és a könyvkiadóké a főszerep a Szentháromság téren, ahol családi és gyermek-programok, irodalmi előadások, könyvbemutatók és koncertek várják a látogatókat.

A Könyvünnepen az Országos Széchényi Könyvtár ismét a legrejtettebb raktárakból hozza elő könyvritkaságait, XVI. századi lendvai ősnyomtatványokat és Weöres Sándor titokzatos „kék könyvét”.

Pénteken a szlovéniai Lendva mutatkozik be. Este a Misztrál együttes ad koncertet. Szombaton délelőtt a Szekér Színház előadása és az Eszterlánc mesezenekar koncertje várja a családokat. Délután kerül sor a Tóth Árpád Műfordítói Díj átadására, idén Lator László részesül az elismerésben. Vendég lesz Igor, a nagy sikerű Hajrá magyarok! - Az Orbán Viktor-sztori egy lengyel újságíró szemével című kötet szerzője is, aki a helyszínen dedikálja kötetét az olvasóknak.

Kora este Márai szalon a szabadban, ahol Kovács Ákos és Szigethy Gábor Krúdy Gyulát idézi meg Kaland a régi királlyal címmel. A napot Jamie Winchester koncertje zárja.

Vasárnap délelőtt ismét gyermekprogramok, koncert és Meseszekér várja a gyermekeket, délután a Sebő együttes Weöres Sándor műsorát láthatják az érdeklődők. Este a megszépült Mátyás-templomban Kodály Zoltán Budavári te deum című műve csendül fel.

A belépés valamennyi programra ingyenes.