Körözött bűnözőt fogtak a taxisrazzián

2013.09.02. 18:00 Módosítva: 2013.09.03. 15:13

Több taxis is lebukott a hétfőn elkezdődött fokozott fővárosi ellenőrzéseken, mert nem a hatósági árat használta, vagy más módon kerülte meg a szeptemberben hatályba lépett szabályokat. Az ellenőrök egy taxishiénát is fogtak, akiről kiderült, hogy körözött bűnöző, értesült lapunk.

Információink szerint az egyik taxisofőr nem akart számlát adni az Érdre történő utazás végén a BKK taxiellenőreinek. Az ellenőrzés megállapította, hogy a taxametert nem állították át a fix tarifára, sőt a férfinél nincs semmilyen igazolvány, és taxis engedélye sincs. A helyszínre hívott rendőrök szerint a taxisofőr körözött személy, ezért előállították.

A taxisrendelet elfogadásakor a közgyűlés kikötötte, hogy a BKK szeptemberre dolgozza ki az ellenőrzés megfelelő formáit. A cég az elmúlt hetekben mintegy húsz ellenőrt vett fel az eddigi három helyébe (akiket egyébként a taxisok már arcról ismertek). Az ellenőrzések egyes esetekben hatósági segítséggel történnek.

Az ügyben kerestük a rendőrséget, ők arról tájékoztattak, hogy személyazonosságának megállapításához előállítottak egy férfit hétfőn délután az Érdi Rendőrkapitányságra, de nem volt ellene elrendelve körözés.