Erre figyeljen hétvégén, ha Pesten közlekedik

2013.09.07. 11:41

Pótlóbusz jár az 1-es villamos helyett a Lehel utca és a Puskás Stadion között

Szeptember 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap karbantartási munkák miatt villamospótló buszok járnak az 1-es villamos helyett a Lehel utca és a Puskás Ferenc Stadion között – derül ki a BKK közleményéből. A karbantartási munkák idején az 1-es villamos két részre osztva közlekedik: egyrészt a Bécsi út és a Lehel utca; másrészt a Puskás Ferenc Stadion M és a Közvágóhíd H között járnak a szerelvények.

Pótlóbusz jár a Boráros tér és Csepel között a H7-es hév vonalán

Karbantartási munkák miatt három hétvégén, szeptember 7-én és 8-án, 14-én és 15-én, valamint 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap egész nap nem közlekednek a vonatok a H7-es hév vonalán – derül ki a BKK közleményéből. A pályafelújítás és az áramellátó rendszerek felújításának idején a szerelvények helyett a Boráros tér és Csepel között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Sűrűbben járnak buszok a várba

Mától megváltozik a 16-os, a 16A és a 116-os autóbuszok menetrendje: a Budai Várba közlekedő buszok követési ideje a reggeli és a délutáni csúcsidőben sűrűsödik – derül ki a BKK közleményéből. Az esti órákban is kényelmesebbé válik a Vár és a Belváros közötti közlekedés, valamint a Várba is indul éjszakai buszjárat, 916-os számmal.

Forgalomkorlátozások Budafokon

A ma kezdődő Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál miatt forgalomkorlátozások lesznek a környéken, de a ez az autóbuszok forgalmát nem érinti, azok zavartalanul közlekednek. A BKK ezért azt javasolja, hogy a környéket a belváros felől 47-es villamossal, vagy a Móricz Zsigmond körtérről induló 33-as és a Kosztolányi Dezső térről induló 114-es és 213-as autóbuszokkal közelítsük meg.

Budapesti félmaraton

Vasárnap délelőtt lezárják a Hősök terét, a pesti alsó rakpartot a Fővám tértől a Dráva utcáig, a budai alsó rakpartot a Margit híd és az Egry József utca között, a Dózsa György út két szakaszát, az Andrássy utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy útnál és az Alkotmány utcánál, a József Attila utcát, a Lánchidat, a Széchenyi teret, a Bem és a Műegyetem rakpartot, az újpesti felső rakpartot és a Váci út középső forgalmi sávjait a Nyugati téri felüljáró és a Ferdinánd híd között, futóverseny miatt

A lezárások miatt változások lesznek a közösségi közlekedés menetrendjében is. Változik a 2-es villamos, illetve a 2V, a 19V, 41V, 47V és 49V villamospótló buszok, a 9-es, a 16-os, a 20E, a 30-as és 30A, a 230-as és 86-os buszok, a 70-es, a 72-es és a 75-ös trolik közlekedési rendje is. A mentrend legkésőbb délután fél kettőre mindenhol helyreáll, a részleteket itt tekintheti meg.