2024. június 15. 15:00
Magyarország
Svájc
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország
Horvátország
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00
Olaszország
Albánia

Bezárt Palcsó Tamás egyik trafikja

2013.09.16. 16:17 Módosítva: 2013.09.16. 22:25

Update: Cikkünk megjelenése után Palcsó Tamás a Hír24-nek elárulta, hogy a trafik csak elköltözik.

Bezárt Palcsó Tamás Megasztár-énekes egyik csepeli trafikja. Az Index ezt Borka-Szász Tamástól, a helyi DK-szervezet vezetőjétől tudta meg. Borka-Szász nem emlékszik pontosan, mikor látták utoljára nyitva a Kossuth utca 67-69. szám alatt lévő dohányboltot, de az előző hét második felében, péntek-csütörtökön még biztosan. A trafik most teljesen elhagyatott, nincs már kint a dohányboltot jelző cégér sem, bár a nyitva tartás még az ajtóban lóg.

Az Index utánanézett, és a Céginfó szerint a trafikot üzemeltető P-Sz Tabak Bt. valóban Palcsó Tamásé. Megkérdeztük Palcsótól, hogy később még újranyitnak-e, vagy esetleg költözés miatt zártak-e be, de a telefonban csak annyit mondott, hogy nem szeretne nyilatkozni.

A trafik előtt a DK egyébként tüntetést tartott, amelyen 10-12 aktivistájuk „A haveroknál minden dohány”, „Nemzeti Maffia Zrt.” és „A Fidesz súlyosan károsítja ön és környezete megélhetését” feliratú táblákat tartott fel. Ez szerintük „trafikfoglalás” volt, és azt mondták, ha rajtuk múlik, így jár minden dohánybolt. Az adta az aktualitást, hogy Varju Lászlót, a DK pártigazgatóját tanúként beidézte a rendőrség, mert szabálysértési eljárást szeretnének ellene indítani egy korábbi csepeli trafikellenes tüntetés miatt. Ott volt Vadai Ágnes is, de csak azért, hogy Varjunak segítsen a rendőrségen.

Elfoglalta a DK Palcsó trafikját

Melody Boy

Palcsónak a P-Sz Tabak Bt.-n kívül van egy másik cége is, a Melody Boy Bt. Ez felel Palcsó fellépéseiért, és az átlátszó.hu szerint rendszeresen kapnak megbízásokat a csepeli önkormányzattól, amely gyakran hívja Palcsót a különböző rendezvényeire. Borka-Szász szerint a bezárt trafikot Palcsó szintén az önkormányzattól bérelte.

Palcsó Tamás öt trafikkoncessziót nyert az államtól, tehát az egy embernek maximálisan adható számút. Csepelen négy, Zuglóban egy trafikot kapott. Palcsó korábban rendszeresen fellépett fideszes rendezvényeken, így a 2010-es kampánynyitón is. Viszont korábban, 2008-ban még a csepeli SZDSZ családi napján volt ő a meghívott fellépő.

Elvehetik a koncessziót

Előző héten írtuk meg, hogy az előkészítetlen, hirtelen nyitás miatt sorra zárnak be a dohányboltok. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-től úgy tudjuk, ha egy trafik bezár, a tulajdonosnak 6 nap után naponta 10 ezer forintos kötbért kell fizetnie. 30 nap után a koncessziót is elveszik, kivéve, ha közben a tulajdonos bejelenti, hogy újra fognak nyitni. Ilyen kérelem nem érkezett hozzájuk, de van négy olyan trafiktulajdonos, aki 90 napra szüneteltetné a működést. Ilyet viszont nem lehet.