Ismét autóbusz pótolja az M2-es metrót

2013.10.17. 16:50

Csütörtökön és pénteken 20:00-tól az utolsó járatindulásig, szombaton és vasárnap pedig egész nap ismét az M2 és az M2E jelzésű metrópótló autóbusszal pótolják a biztosítóberendezések cseréje miatt nem közlekedő M2-es metrót, áll a BKK közleményében. A kedvezőbb utazási körülmények és az esetleges forgalmi torlódások okozta fennakadások elkerülése érdekében sűrítik a pótlójáratok közlekedését, a Keleti pályaudvar környékén pedig egy kisebb útvonal-módosítással faragtak a menetidőből. 

Október 20-án, vasárnap várhatóan 11:00 és 15:00 között egyebek mellett a Nagykörút—Rákóczi út—Kerepesi út—Hungária körút útvonalon haladva, azaz metrópótló haladási vonalának érintésével demonstrációt tartanak Budapesten, ami miatt az egyes szakaszokon és csomópontokon várhatóan 20-30 perces időszakos útlezárások lesznek. A zárások előreláthatóan nagyobb torlódásokat okoznak, és időszakosan jelentősen lassítják a metrópótló autóbuszok közlekedését.

A BKK arra kérte  a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), hogy a lehetőségekhez mérten biztosítsák, hogy minél rövidebb ideig tartson a metrópótló buszok esetleges forgalomkorlátozása. Aki teheti, a demonstráció idején figyelje a folyamatosan frissülő, percrekész közlekedési információkat nyújtó BKK Info oldalát, a televíziók és rádiók aktuális híreit, közlekedési információit, és szükség esetén válasszon utazásához alternatív útvonalat: például a 4-6-os villamost, az M3-as metrót, az Örs vezér tere felől a belvárosba jutáshoz pedig a 3-as villamost és az M1-es vagy az M3-as metrót.