Combinón tujázott egy fiú

2013.10.28. 19:47

A 4-es villamos hátulján utazott egy fiú vasárnap este Budapesten. A Blikk olvasója autójában ülve vette észre a Combinón tujázó ismeretlent, így készített róla fényképet.

Nem tudni, hogy meddig utazott így, de az Oktogon és a Király utca között biztosan. Állítólag közben végig magyarázott és mutogatott, de a villamos vezetője még így sem vette észre.

A BKK közleménye szerint a tujázás és a szörfözés a metró- és villamoskocsik között, előtt vagy mögött is szabályellenes. Az elkövető a saját épségén kívül a megbízható és biztonságos közlekedést is veszélyezteti. Az ilyen potyázás enyhébb esetben szabálysértésnek, súlyosabb esetben bűncselekménynek minősül.

A Központ közleményben közölte: „a hasonló esetek megelőzése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ olyan kamerarendszer kiépítésén dolgozik, amely a vezetőfülke előtt zajló eseményeket is rögzíti a Combinokon, valamint a későbbiekben a BKK által megvásárolt új villamosokon”.

Mint írták, nem jellemző, hogy a járműben anyagi kár keletkezne a tujázók miatt. Felidézték viszont azt a 2008-as balesetet, amikor egy 10-12 éves fiú a 14-es villamos csatlás-szerkezetéről leesett és súlyosan megsérült.