Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

A szennyvízvezeték is megsérült a Pozsony utcában

2013.10.29. 13:35

A vízvezeték mellett a szennyvízvezeték is megsérült a fővárosban, a XV. kerületi Pozsony utcában, a felbontott útszakaszt várhatóan pénteken adják vissza a járműforgalomnak, tájékoztatott a Fővárosi Vízművek. Kicserélték a pénteken megsérült vízvezeték bekötését, most a Fővárosi Csatornázási Művek végez helyreállító munkákat az ugyancsak megsérült szennyvízvezetéken, és csak ezután lehet elkezdeni a burkolat és a villamossínek helyreállítását.

A csőtörés miatt szombat hajnal óta módosított útvonalon közlekednek a 12-es villamosok Budapesten Káposztásmegyerig. A 12-es villamosok csütörtök estig Angyalföld kocsiszín és Káposztásmegyer, Megyeri út között a 14-es villamos vonalán közlekednek. A kimaradó szakaszon a 12V pótlóbusszal lehet utazni Rákospalota-Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között, a járatra az 5-ös, illetve 96-os busz, valamint a 12-es villamos megállóiban lehet felszállni.

A Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint múlt pénteken kaptak bejelentést arról, hogy probléma van a vízellátással a XV. kerületi Pozsony utca 27-es számban. A társaság szakemberei megállapították, hogy valószínűleg a föld alatt szivároghat el a víz, kimosva ezzel a villamosvágányok alatti földet. A BKK ezután állította le a villamosforgalmat ezen a területen.

Az csak a feltáráskor derült ki, hogy nemcsak a vízvezeték sérült meg, hanem a szennyvízvezeték is, így történhetett, hogy a víz nem tört fel a felszínre, hanem elszivárgott a földben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!