Hétfőn a 3-as villamos vonalát túrják fel

2013.10.31. 13:43 Módosítva: 2013.10.31. 13:44

Hétfőn megkezdődik a 3-as villamosvonal felújítása. A munka várhatóan jövő novemberig tart.

A vonal felújítására 11 milliárd forintot szánnak. Kicserélik a vágányokat és a felsővezeték-hálózatot, az utasvárókat, felújítják a peronokat és az utcabútorokat, mondta György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön a X. kerületi Éles saroknál tartott sajtótájékoztatón. Hétfőn a Mázsa tér és az Örs vezér tere közötti szakasz felújítása kezdődik el, a Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utcától a Kápolna utcáig füvesítik a vágányokat, a munkákkal várhatóan 2014 nyarának elején végeznek.

A második ütemben a Mázsa tér és az Üllői út közötti szakaszon dolgoznak 2014 júniusától augusztus 21-ig. A felújítás részeként a Bihari úton a hiányzó részen is kiépítik a második vágányt. A felújítás harmadik ütemében a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja-Thököly úti csomópont között, a negyedikben pedig onnan az Örs vezér teréig, valamint az Üllői út és a Nagykőrösi út, továbbá a Nagykőrösi út és a Gubacsi út között dolgoznak.

György István a Skoda céggel való vitákra utalva azt mondta: ha több pályázó van, akkor mindenki az utolsó pillanatig védi a saját igazát. Ezért döntőbizottsági viták kezdődnek, emiatt kiszámíthatatlanná válik a projekt lezárásnak időpontja. Kitért arra, hogy a tervek szerint a most megújuló vonalon is közlekednek majd új, alacsonypadlós villamosok.