Dugó: Tarlós kiengedte a szellemet a palackból

MTI/Index
2013.11.07. 17:24

Az MSZP szerint Budapest közlekedési problémái a fideszes városvezetés következményei, Tarlós István nyílt levele Vitézy Dávid BKK-vezérigazgatónak a városvezetés bizonyítványa.

A főpolgármester szerdán nyílt levélben fordult a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójához, ebben húsz olyan közlekedéssel kapcsolatos intézkedést sorolt fel, amelyek sürgős megtételét kérte.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője ezzel kapcsolatban csütörtöki közleményében azt írta, hogy felelősséget viselő emberek világában "már nem szokás az óvodás egymásra mutogatás", a nyílt levél pedig a városvezetés bizonyítványa.

Mint fogalmazott, ami fejlesztés címén történik, az üres ötletelés, itt-ott rossz ütemben elkezdett beavatkozások, közösségi közlekedők és autósok egymásnak ugrasztása, végső soron káosz.

A Párbeszéd Magyarország fővárosi képviselői szerint a főpolgármester láthatóan fogalmi dugóba került. Tarlós István a nyílt levéllel a hivatalra való alkalmatlanságát bizonyítja, mert korábban éppen ő volt az, aki a politikusoktól független, szakmai szervezetre bízta a budapesti közlekedés szervezését. 

Az utasításszerűen felsorolt, teljesen eltérő fajsúlyú pontok közös jellemzője, hogy ezzel a tálalással és szakmaiatlansággal minden szempontból méltatlan egy mérnök végzettségű, több éve főpolgármesterként tevékenykedő személyhez, fogalmaz a párt a közleményben.