Dugó a metróban? Budapesten ilyen is van

2013.11.19. 09:50 Módosítva: 2013.11.19. 12:08

Baj volt a biztosítóberendezéssel a 3-as vonalon, Kőbánya-Kispest irányában másfél-kétszeres menetidővel kellett számolni 8:25 és 10:22 között. A szerelvények a szokásosnál többet, körülbelül két percet álltak az állomásokon.

Az észak-déli vonalon műszaki okok miatt Kőbánya-Kispest irányában lelassult, torlódott a metróközlekedés, mondta lapunknak Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke. Hozzátette: a Köki felé másfél-kétszeres menetidővel kellett számolni.

Az egyesület délelőtt fél tizenegy körül jelezte a Facebookon, hogy a hibát elhárították, várhatóan normalizálódik majd a metróközlekedés.

Az egyik utas lapunknak azt mondta, hogy a szerelvény minden állomásnál hosszú perceket állt, Újpestről az Arany János utcáig 27 percbe telt az utazás. Az utastájékoztatás szerint a biztosítóberendezések hibásodtak meg.

A Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere azt mondta, hogy a BKK-n kívülálló okok állnak a háttérben, a BKV sajtóirodáját kerestük, de nem sikerült elérnünk őket.

Frissítés:

A vonalon a műszaki hibát időközben elhárították, várhatóan normalizálódik majd a metróközlekedés, közölte a Metróért Egyesület.