no

Spotterdomb épült a bécsi reptérre

2013.11.21. 14:28

A repülőgépek szerelmeseinek legnagyobb örömére spotterdombot kapott a bécsi reptér, így a rajongók közvetlen közelről örökíthetik meg a magasba emelkedő gépeket. Lyukakat is vágtak a kerítésbe, számol be róla a Compress hírügynökség. Ferihegyen már három éve van ilyen.

A bécsi spotterdomb (forrás: Compress)
A bécsi spotterdomb (forrás: Compress)

Hivatalosan is megkezdte működését a bécsi reptér négy méter magas spotterdombja, amely a planespotterek kedvéért és közreműködésével készült. A repülőgépvadászok így új perspektívából, optimális körülmények között örökíthetik meg a magasba emelkedő gépeket, hogy a legjobb felvételeket kitegyék az internetre. 

Ráadásul a kedvükért még lyukakat is vágtak a repteret körülvevő 21 kilométeres kerítésbe. Így a tizenhét fotónyíláson keresztül zavaró rácsok nélkül fényképezhezik a gépeket. A fotónyílások kialakításával természetesen nemcsak a spottereknek akartak a kedvében járni, hanem a rongálások is elkerülhetők. 

Egy fasza dolog, amiben megelőztük Bécset

Mikor megkérdeztük, hogy Ferihegyen nem terveznek-e hasonlót, Hardy Mihály szóvivő nagy meglepetésünkre közölte, hogy már három éve megépítették Vecsés határában. A használatért cserében a magyar planespotterek tisztán tartják a környéket.

Magyar spotterek akcióban a hazai dombon (forrás: airportal.hu)
Magyar spotterek akcióban a hazai dombon (forrás: airportal.hu)

Mint mondta, a Budapest Airport kiváló kapcsolatot tart fenn a magyar spotterekkel, belső spotternapokat, spottertúrákat is szoktak tartani a reptér területén.