2015-ig ingyenes lesz a parkolás Óbudán

2013.11.28. 11:25

Ingyenes lehet a parkolás Óbudán egészen 2015 közepéig, mivel a fizetőparkolás bevezetéséhez szükséges, a parkolóórák beszerzésére irányuló közbeszerzés eredménytelenül zárult: a megadott határidőre egyetlen pályázat sem érkezett. Ezért Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere azt javasolja a képviselő-testületnek, hogy halasszák el a rendszer bevezetését, írja a kerületi újság.

A III. kerület korábban azt tervezte, hogy 2014. január 1-jétől bevezeti a fizetőparkolás rendszerét, mivel a kerületet megterhelte az a sok autó, ami azért parkolt a kerületben, mivel a szomszédos II. kerület kiterjesztette a fizetőparkolást egészen a kerület határáig.  

A kerület emellett egy kedvezményrendszert fogadott el, ami azt jelenti, hogy a fizetőparkoló-övezetben élőknek nem egy, hanem két autót engedélyez ingyen parkolni, akik pedig az övezeten kívül élnek, másfél óráig parkolhatnak ingyen. A fizetőövezetekben egyébként már megkezdték a parkolóhelyek felfestését, amit tovább folytatnak.

A polgármester arra is felkérte a közbeszerzést kiíró Óbudai Parkolás Kft.-t, hogy tárgyaljon a BKK-val további P+R parkolók kialakításáról a kerületben, illetve arra, hogy a parkolóhelyek felfestését a parkoló övezeten kívül is folytassák.